Преглед на 29 изследвания, проведени с 819 000 души по света,

...
Преглед на 29 изследвания, проведени с 819 000 души по света,
Коментари Харесай

Има ли нужда да ядете ядки? Това ще ви помогне да решите

Преглед на 29 проучвания, извършени с 819 000 души по света, разкрива, че в случай че човек яде най-малко по 20 грама ядки на ден, може да понижи риска от инфекциозни болести със 75%, болести на белите дробове – с 52% и диабет – с 40%.

Изследванията също демонстрират, че 20 грама ядки дневно (приблизително една шепа) понижават риска от сърдечни болести с 30%, от всевъзможен тип рак – с 15%, и от преждевременна гибел от всевъзможни болести – с 22%.

„ Голямата част от проучванията върху храненето са съсредоточени върху огромните убийци като сърдечни болести, инсулт и рак, само че в този момент започваме да виждаме данни и за други болести. – споделя доктор Дагфин Оне, първият създател на проучването. – Открихме трайно понижаване на риска при доста разнообразни болести, което е мощен знак, че има действителна връзка сред потреблението на ядки и здравното ни положение. Това е прекомерно значителен резултат за толкоз малко количество храна. “

Изследването включва всевъзможен тип ядки:

орехи,

лешници,

бадеми,

кашу,

орехи,

шам-фъстък,

бразилски орех,

фъстъци.

Това, което прави ядките толкоз потребни, е високото наличие на протеини, фибри, здравословни (полиненаситени) мазнини, магнезий, калий, витамин Е и антиоксиданти.

Хранителните субстанции в ядките могат да оказват помощ за попречване на раковите болести, като в същото време намалявят увреждането на ДНК, намаляват възпалението и спомагат за регулирането на доста процеси в човешкото тяло.

Хората, които употребяват ядки всеки ден, има по-малък риск да развият сърдечни болести, защото ядките намаляват оксидативния стрес, понижават холестерола, понижават равнището на кръвната захар и по този начин да подобрят инсулиновата устойчивост. Освен това те съдържат субстанции като ресвератрол, елагична киселина и инозитол фосфати, които въздействат добре върху здравето.

Макар че ядките са с високо наличие на мазнини, те съдържат и доста фибри и протеини, и напоследък има доказателства, че те даже понижават риска от затлъстяване в дълготраен проект, настояват създателите на проучването.

Източник: Healthiestblog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР